Samsung Galaxy S23 har bekräftats använda TSMC-anpassad Snapdragon 8 Gen 2

Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23-serien kom mycket senare än de första Snapdragon 8 Gen 2-telefonerna. Men dessa telefoner kommer med ett knep – de använder en exklusiv anpassad version av andra generationens mobilplattform Snapdragon 8, även känd som Snapdragon 8 Gen 2 för Galaxy.

Jämfört med standardversionen är den största skillnaden mellan Snapdragon 8 Gen 2 för Galaxy den förbättrade prestandan hos CPU och GPU. Dess Kryo CPU-kärna har överklockats till 3.36GHz (standardversionen är 3.2GHz), medan frekvensen på Adreno GPU också har höjts från 680MHz till 719MHz.

Även om den nya anpassade processorn ser mer kraftfull ut sett till siffror, kan vi inte bekräfta detta på marken. Vissa användare tror att den är tillverkad av Samsung själv, och vissa användare tror att den är specialanpassad av TSMC.

Fram till idag har det inte kommit några officiella kommentarer om detta. Men idag svarade Qualcomm på användarfrågor och bekräftade också att Snapdragon-processorn som används i Samsung Galaxy S23-serien fortfarande tillverkas av TSMC 4nm.

Samsung Galaxy S23

Snapdragon 8 Gen 2 för Galaxy-processorn i Galaxy S23-serien har 1 Cortex-X3, 2 Cortex-A715, 2 Cortex-A710 och 3 Cortex-A510-kärnor.

Att döma av prestandatestresultaten för Samsung Galaxy S23 Ultra, den högfrekventa versionen av Snapdragon 8 Gen 2 GPU är imponerande nog. Den ligger före andra telefoner när det gäller GPU-intensiva uppgifter.

Sammantaget är Galaxy S23 Ultra 30-35 % snabbare än föregående generation i CPU-testet och cirka 30 % snabbare i AnTuTu 9 syntetiska benchmark-test. Den här telefonen ger upp till 2x prestandaökning i GFX Bench och 3DMark GPU-tester och en ökning på 80-90 % i de flesta fall.

Dessutom ger den Galaxy S23-serien GeekBench 5 enkärnig poäng till 1583 poäng. Däremot är poängen med en kärna för standardversionen av andra generationens Snapdragon 8 cirka 1480 poäng, och den enkärniga poängen för MediaTek Dimensity 9200 är mellan 1400-1500 poäng.

källa

Totalt
0
aktier
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

relaterade inlägg