Android 14 kommer att stödja Native WebCam och satellitkommunikationsfunktioner

Android 14

Android 14 kommer att vara det senaste tillskottet till världen av mobilteknik, och den har designats för att tillgodose de ständigt växande behoven hos moderna användare. Detta system kommer med innovativa funktioner och tekniska framsteg som skiljer det från sina föregångare. Två av de mest framträdande bland dessa är integrationen av webbkamera- och satellitkommunikationsmöjligheter.

Google har beslutat att låna en populär funktion från Apple. Enligt Mishaal Rahman, beslutade Google att lägga till tjänsten DeviceAsWebcam till Android 14. Detta kommer att tillåta ägare av enheter som kör denna programvara att använda dem som webbkameror.

Videoströmmen kommer att sändas med standard UVC-läge. Dess mjukvarubehandling kommer att tillhandahållas på systemnivå. Således kommer inga ytterligare applikationer som DroidCam eller Camo att krävas för att organisera sändningar.

Det är inte svårt att gissa att den första tillgången till den nya funktionen kommer att vara ägarna av Pixel-telefoner. Det är möjligt att Google kommer att göra det exklusivt.

Satellitkommunikation är en annan spännande funktion av Android 14. Det gör att enheten kan ansluta till internet även i områden med begränsad nätverkstäckning. Satellitkommunikationstekniken har utvecklats med tanke på behovet av pålitlig internetanslutning på avlägsna platser. Enheten kan växla mellan satellit- och mobilläge beroende på nätverkets tillgänglighet, vilket säkerställer att användarna alltid är anslutna.

läs också: I framtiden kommer smartphones att få tillgång till Internet via satellit

Utöver dessa funktioner erbjuder Android 14 också robusta säkerhetsfunktioner, inklusive biometrisk autentisering, kryptering och en säker startprocess. Ryktet säger att det kommer att implementeras bättre än iPhone. Dessutom kommer den senaste mjukvaruplattformen från Google att få en förinstallerad applikation för att känna igen läkares recept skrivna med oläslig handskrift.

Som du kan se kommer det kommande operativsystemet Android 14 att komma med massor av mycket användbara funktioner.

Totalt
0
aktier
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *