Google går in på AI-arenan mot ChatGPT

Google LaMDA

ChatGPT är för närvarande det alla talar om. Den AI-baserade språkbehandlingsmodellen väcker enligt uppgift spänning runt om i världen, med vissa företag som till och med ersätter sina anställda med den nya programvaran. Google är en annan stark utmanare inom artificiell intelligens. Enligt VD Sundar Pichai skulle Google kunna utmana OpenAIs ChatGPT genom att låta användare "direkt interagera" med sina egna avancerade språkmodeller. Detta kan vara ett smart drag för företaget samt ta bort exklusiviteten för Googles sökplattform och i slutändan påverka Googles kärntjänster som Google Assistant.

På ett nyligen intjänat samtal, diskuterade Pichai Googles planer på att utnyttja kraften i artificiell intelligens och noterade att tekniken har nått en "tipping point". Han lyfte också fram företagets historia av bidrag till utvecklingen av artificiell intelligens, inklusive skapandet av generativa AI-applikationer.

Ett av de viktigaste exemplen på tillämpningen av generativ AI är läkemedelsupptäckt. Pichai noterade också att Google har förberett sig för detta nästa steg sedan början av 2022. Den första modellen som släpps för direkt användarinteraktion kommer att vara LaMDA, företagets konstgjorda konversationsintelligens. Även om det ännu inte är klart hur användare kommer att interagera med LaMDA, planerar Google att rulla ut modellen under de närmaste månaderna, och utvärdera dess kapacitet över tiden. Även om LaMDA har visats i begränsade mängder, kommer detta att vara första gången det kommer att vara tillgängligt för en bredare publik.

Chatta GPT

Med nyheter om att Microsoft integrerar ChatGPT med Bing Search och Teams kan Google ha känt press att visa upp sina egna AI-förmågor. Teknikjätten planerade evenemanget för att visa upp hur den använder kraften hos artificiell intelligens för att förbättra hur människor hittar och interagerar med information.

Evenemanget, som kommer att sändas på YouTube den 8 februari, lovar att ge en tydligare bild av Googles planer för AI i framtiden. Dessutom kan evenemanget lyfta fram integrationen av artificiell intelligens med Googles applikationer och tjänster. Pichai betonade att Google kommer att ta en försiktig inställning till AI, lansera funktioner på ett kontrollerat sätt och gradvis skala upp. Han uttryckte förtroende för marknadens beredskap för dessa produkter men erkände potentiella allmänhetens oro. Ändå är önskan att experimentera med artificiell intelligens tydlig, och Googles nyckelbeslut att gå in på arenan kan leda till stora framsteg för AI i framtiden.

källa

Totalt
0
aktier
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *