iPad mini 7 släpps utan en 120Hz ProMotion-skärm

De första rapporterna från Kina antydde att iPad mini 7 kommer att ha en uppgraderad skärm till en uppdateringsfrekvens på 120Hz. En välkopplad skärmindustrianalytiker på Apple har dock redan reagerat på dessa rapporter och var mycket skeptisk till dem.

Som svar på Twitter på en fråga från Mac Observers Jeff Butts om ryktet sa displayanalytikern Ross Young att han skulle bli "förvånad" om det var korrekt, med tanke på LCD-panelen Apple använder för "iPad mini".

Som Ross Young förklarar

Apple använder a-Si LCD-paneler på iPad mini. Denna typ av panel är "inte kompatibel med ProMotion". För närvarande är endast iPad Pro kompatibla, eftersom de har antagit skärmar av typen Oxide LCD, understryker analytikern. Det är i allmänhet denna typ av LCD-panel som föredras för de mest avancerade produkterna.

Det här är inte första gången rykten om en 120Hz ProMotion-skärm på iPad mini dyker upp. iPad mini 6s "rullningseffekt" ledde till och med till en grupptalan mot företaget. I november förra året visade en läcka att Cupertino-jätten testade Samsungs 8.3-tums LCD-skärm med 120Hz uppdateringsfrekvens för att lösa ovanstående problem för framtida iPad mini-serier.

En ProMotion-skärm låter dig dra fördel av en adaptiv uppdateringsfrekvens. Uppenbarligen kommer uppdateringsfrekvensen att anpassa sig till vad du tittar på. Frekvensen kommer att pendla mellan 10 Hz och 120 Hz för att minska panelens energiförbrukning. Denna teknik finns även på iPhone 13 Pro / Pro Max och MacBook Pro.

iPad mini 7 förväntas få en 8.3-tumsskärm

iPad mini 7 utan ProMotion Display

En del annan konfigurationsinformation om denna produkt avslöjas också enligt följande: iPad mini 7 förväntas fortfarande vara utrustad med en 8.3-tumsskärm. Denna iPad förväntas vara utrustad med ett 4 nm A16-chip, tillsammans med 6 GB RAM eller 8 GB LPDDR5.

Pris och lanseringsdatum för iPad mini 7

Det finns många läckare som förutspår att iPad mini 7 kommer att släppas under första halvåret 2022, men nu när det snart är juni är nyheterna och lanseringsinformationen fortfarande ett mysterium. När det gäller priset kan en 120Hz-panel till den nya iPad mini öka produktionskostnaden avsevärt.

Läs också: Samsung Galaxy A23 5G dyker upp på Geekbench, specifikationer avslöjade

Glöm inte att följa oss på vår Facebook och Twitter för att hålla dig alltid medveten om de senaste framstegen, nyheter, uppdateringar, recension och giveaway på smartphones, surfplattor, prylar och mer från framtidens teknikvärld.

Lämna en kommentar