Samsung Odyssey Ark Monitor börjar säljas i augusti

Tidigare i år, Samsung introducerade sin massiva 55-tums böjda spelmonitor som heter Odyssey Ark. Även om vi inte har hört mycket om den sedan dess, tyder nya rapporter på att den nya Samsung Odyssey Ark-skärmen börjar säljas i augusti.

Samsung Odyssey Ark rea i augusti

Samsung Odyssey Ark har enligt uppgift gått igenom ett antal certifieringsprogram som måste slutföras innan det börjar säljas, och dök upp på Korea Radio Research Institute och Energy Agency för några veckor sedan.

Specifikationer för Samsung Odyssey Ark

Denna Curved Monitor letar inte efter de tre första modellerna i serien med dess funktioner. Skärmen med en upplösning på 3 x 1440 (kan vara 5150K) använder en panel av VA-typ som erbjuder en uppdateringsfrekvens på 4 Hz och en svarstid på 240 ms. Även om det är ett vanligt bildförhållande på 1:16, räcker dess 9-tums storlek faktiskt på egen hand istället för 55-2 olika bildskärmar.

Samsung Odyssey Ark rea i augusti

Med stativet har den måtten 1147.6 x 537.2 x 416.4 mm och en vikt på 16.7 kg, medan den ensam har måtten 1147.6 x 363.5 x 291.0 mm och en vikt på 14.1 kg. Dessutom är skärmens krökning 1000R.

Enheten med HDR-stöd kan gå upp till högsta ljusstyrka på 600 nits. När vi tittar på paneltypen ser vi att den är specificerad som QLED Dual QHD IPS. På strömförbrukningssidan sägs det att den kan gå upp till 140W som högst.

Samsung Odyssey Ark rea i augusti

De läckor som uppstod under den senaste perioden sa det Samsung Odyssey Ark kommer med 2K-stöd, inte 4K som Neo G8-modellen. Många insisterar på att en bildskärm med enorma dimensioner som 55 tum och som ska användas på nära håll ska vara 4K. Men samtidigt som vi noterar att det inte finns någon säkerhet om detta för närvarande, låt oss säga att det förväntas komma med 4K.

Priset på denna böjda bildskärm

Med tanke på att den senaste Samsung Odyssey Neo G9 kostar runt $2500, antar vi att den här större varianten kan kosta ett liknande pris. Vi är dock inte säkra på om den har samma MiniLED-teknik och 240Hz uppdateringsfrekvens. Hur som helst, den Samsung Odyssey Ark monitor kommer att bli enorm och dyr, och jag vill ha en.

Läs också: Tesla Android Project: Nu kommer CarPlay att fungera i Tesla-fordon (video)

Glöm inte att följa oss på vår Facebook och Twitter för att hålla dig alltid medveten om de senaste framstegen, nyheter, uppdateringar, recension och giveaway på smartphones, surfplattor, prylar och mer från framtidens teknikvärld.

Lämna en kommentar