Black Shark 5 går internationellt den 8 juni

I slutet av mars i år, Xiaomis ex-märke släppte Black Shark 5-serien av spelsmartphones. Det fanns tre modeller, inklusive vanilla Black Shark 5, Black Shark 5 Pro och Black Shark RS. Tyvärr har alla tre endast varit att köpa i Kina. I dag, från företagets Facebooksida, fick vi veta att modellerna kommer att säljas globalt nästa månad. En av de första destinationerna blir Malaysia.

Speciellt delade Black Sharks malaysiska division på den sociala plattformen att de kommer att lansera Black Shark 5 och Black Shark 5 Pro i Malaysia den 8 juni. Dessutom kommer de att streama lanseringseventet inte bara via Facebook utan också genom TikTok. Tyvärr kommer den tredje modellen, Black Shark 5 RS inte att närvara vid evenemanget. Dessutom finns det inga tecken på om det någonsin kommer att dyka upp på den malaysiska marknaden.

Black Shark 5 global affisch

För tillfället har vi ingen information om prissättningen för Black Shark 5 och Black Shark 5 Pro. Men vi kan ta hänsyn till deras priser i Kina. Detta kan vara ett landmärke om det bara inte finns några konfigurationsskillnader. För detta måste vi komma ihåg försäljningsargumenten för de kinesiska modellerna.

I Kina kommer basmodellen med Snapdragon 870 SoC, medan Pro-versionen har Snapdragon 8 Gen 1-chipet. Med andra ord är den tidigare versionen en smartphone i mellanklassen, medan Pro-varianten är ett riktigt flaggskepp. Förutom det kommer båda med trippelkameror. Men sensorernas parametrar varierar från modell till modell. Till exempel använder Black Shark 5 en kombination av 64 MP primära, 13 MP ultrawide och 2MP makroenheter, medan Black Shark 5 Pros kamera består av en 108 MP kamera, en 13 MP ultravid lins och en 5 MP telefoto makrosensor.

Lämna en kommentar