TÜV Rheinland tilldelades första allergivårdscertifiering till Jya Fjord-serien

Med ökande oro över hälsan har luftrenare blivit en ny art för varje familjs hem.

Den kommande nya spelaren Jya meddelade idag att dess nyligen lanserade premiumproduktlinje, Fjord-serien, har varit belönades med den allra första allergivårdscertifieringen från den världsledande certifieringsorganisationen TÜV Rheinland.

TUV Rheinland Allergy Care Certifiering för Jya

Skapandet av allergivårdscertifikatet

Världsledande certifierings- och testorganisation TÜV Rheinland började samarbeta med medicinska institutioner 2021 för att införa ett allergivårdsprogram som är tillräckligt lämpligt för hushållsapparater. Med målet att ta itu med båda utomhusallergentyper såväl som patogena mekanismer, TÜV Rheinland designade framgångsrikt en sofistikerad allergenfiltreringsprodukt och prestandatest baserat på verkliga scenarier

Jya Fjord-seriens prestanda under rigorösa tester

För att framgångsrikt klara certifieringen genomfördes flera tester vid TÜV Rheinlands testlabb i Shanghai, inklusive patronfiltreringseffektivitet, reningshastigheter för inomhusallergener och bedömningar av inomhusmiljön. Jya Fjord-serien överpresterade med glans de flesta av testerna tack vare branschledande NanoGuard™-teknologi, med aktivt kol, som lyckades filtrera bort partiklar och absorberade TVOC så små som 0.1 μm. Totalt sett levererade Jyas luftrenare en reningsgrad på över 99 % för vanliga inomhusallergener, inklusive pollen, dammkvalster och mjäll från husdjur. Det officiella pressmeddelandet belyser följande prestationer:

  • Filtreringseffektivitet för filtret via 3 testprover visar att alla filterpartiklar har en fraktionseffektivitet på 99.7 % (testade vid ett CADR-värde på 1.05 gånger det uppmätta luftflödet)
  • Luftburna allergener visar en borttagningsgrad på över 99 %
  • Neutral lukt med märkbara och icke-påträngande betyg har uppnåtts
  • Korrekt beskrivning i en tydlig användarmanual gör det enkelt att förstå hur detta uppnås med personligt bruk.

"Luftrenaren och dammsugaren kan ta bort och filtrera allergener som kan vara till stor hjälp för att kontrollera luften i en inomhusmiljö. Men när vi använder en luftrenare eller dammsugare kan standardalternativen ibland orsaka miljöstörningar inomhus som kan blåsa upp damm och andra partiklar i luften vilket kan riskera att öka allergennivåerna, detta är särskilt ett problem om tätningarna i apparater är svaga. På grund av detta blir testning och verifiering av sådana förmågor alltmer nödvändiga”, sa experterna från TUV Rheinland.

Sammantaget är detta goda nyheter för en produkt som nyligen har lanserats på den europeiska marknaden och som har börjat få positiv kritik från media och användare. 

"Tack vare Sensirions högkvalitativa och exceptionellt noggranna miljösensorer har våra luftbehandlingsapparater konsekvent och pålitlig övervakning med olika luftföroreningar inomhus, vilket effektivt förbättrar inomhusluftens kvalitet", säger Dai Xin, FoU-chef på Jya. Detta spelar också en betydande roll för att bidra till certifieringen.

Mycket effektiv luftrening

Som nämnts i vår tidigare artikel är Jya Fjord Pro designad för att rena ett rum på 449 kvadratfot (41 kvadratmeter) medan den normala versionen Fjord kan rena 372 kvadratfot (35 kvadratmeter). Med denna imponerande teknik kräver det bara den tid det tar att avsluta en kopp kaffe för att luften i ditt rum ska bli ren och fräsch. Hitta mer information om Fjord-serien på Jya's officiell hemsida. 

Lämna en kommentar